Idyllische plekjes

Geluidswandeling 'Het Onbetaalbare Geluk' in het Siegerpark te Amsterdam Nieuw-West

Klik hier voor meer informatie.

       Het Onbetaalbare Geluk in het Siegerpark te Amsterdam Nieuw-West

 

De Eendracht

Veel van onze tuinders hebben al jaren een tuinhuis op de Eendracht. Het park is een tweede huis geworden. Velen hebben er ook familie en vrienden wonen.

Meestal zij we diep in gedachten als we naar onze huisjes lopen. De weg naar het tuinhuisje is al honderden keren gelopen. Alle tuinen waar we langs lopen zijn ook al honderden keren gezien.

Onze vraag is nu: is dat wel zo? Merken we nog wel al het schoons op de tuinen op? Een tuin kan zoveel verschillende mooie plekjes hebben. Elke maand en elk seizoen geven weer andere mooie plaatjes.

De redactie van de website roept u dan ook op om een foto van het allermooiste plekje op uw tuin te mailen naar t.eendracht@planet.nl. Als wij overstelpt worden met uw foto´s dan zullen wij hieruit een keuze maken. Wij blijven natuurlijk ook zelf op het park rondlopen om mooie plaatjes te schieten. Wij zijn ook benieuwd of u onze foto`s herkent als mooi plekje op uw eigen tuin.


     bessen 

Bessen
Ook bij de bomen op de buitensingel heeft de herfst zijn intrede gedaan. De bladeren zijn aan het verkleuren en de bessen zijn al glanzend rood gekleurd.

 

 

  

     zaadpluizen


Zaadpluizen
Op zoek naar schoonheid in de herfst schitterde ons iets tegemoet. Het bleken deze glanzende zaadpluizen te zijn. Zie hoe mooi een zaaddoos kan zijn. Navraag bij de tuinder leerde ons dat dit de zijdeplant is.

  

 

     oostindische_kers

 

Oostindische kers
Aan het eind van het tuinseizoen kreeg deze eenjarige Oostindische kers, waarvan de bloemen eetbaar zijn, de kans om zelf zijn weg te bepalen en koos ervoor om sierlijk over te heg te groeien.

 

 

 

     doorkijkjeDoorkijkje
Een prachtig doorkijkje. Een bruinkleurende beuk met op de achtergrond een rose hortensia. Wat is er nog meer in deze tuin te zien?


     druiven


Druiven
Zijn dit witte druiven of worden ze rood? Zal deze tuinder er zelf een wijntje van maken?

 

 

      gelderse_roos


Gelderse roos
Een prachtige Gelderse roos op stam. In het voorjaar bloeiend met witte bloemen. In de herfst verschijnen de, in een tros hangende, schitterende helderrode bessen. Let op: alle delen van de Gelderse roos zijn giftig.
     hortensia

Hortensia
Voor iedereen uit het zicht en uit de wind een verscholen plekje op een tuin. Een schitterende rose hortensia, een paarse clematis en op de achtergrond een oranje eendagslelie.

 

 

 

 

  

     mozaiek

Mozaïek
Een zelfgemaakte mozaïek. De hagedis past mooi bij het groen van de kiwibladeren op het dak van het schuurtje en de petunia's in de hangmand. 

 

Pompoen
Via het hout voor de open haard zoekt de pompoen zijn eigen weg. Als u goed kijkt ziet u een grote groene pompoen verscholen tussen de bladeren midden voor het brandhout hangen.     vogeldrinkbak
Vogeldrinkbak
Drinken de vogels ook uit dit drinkbakje? Of komen zij voor de papavers die u op de achtergrond ziet.

 


     pompoen