Actueel

Cursusdag gezond Moestuinieren 6 april 2019 tuinpark De Groote Braak

       Cursusdag gezond moestuinieren 06-04-2019 tuinpark De Groote Braak 

Groenmoesmarkt 16 & 17 maart 2019

       Info Groenmosmarkt 16 + 17 maart 2019 

21-07-2018: Workshop koken met onkruid

Wat is onkruid? Wat kun je er mee koken? Ben je geïnteresseerd?

lees meer

05-06-2018: Gevolgen privacywetgeving

In verband met de nieuwe privacywetgeving zijn wij genoodzaakt diverse informatie van de website te halen. Denk hierbij aan onze clubbladen en verslagen van de afdelingsvergaderingen.

lees meer

20-11-2017: Wil je advies over het bijsnoeien van je struiken/bomen?

Ben je geïnteresseerd in advies en een offerte voor het bijsnoeien van jouw bomen of struiken? De firma Tarzan is gespecialiseerd in boomverzorging, geeft advies en voert (tegen vergoeding) snoeiwerkzaamheden uit. Ze zijn bekend met ons tuinpark. Het bestuur nodigt de firma Tarzan binnenkort uit om tuinders, die daar behoefte aan hebben, te adviseren over de bomen of struiken in hun eigen tuin, en daarnaast kunnen zij deze in opdracht van de tuinder snoeien.

lees meer

27-06-2016: Workshop koken met onkruid

Wat is onkruid? Wat kun je ermee koken? Wil je dit ook leren?

lees meer

29-03-2016: DIY 'Paddentrappen maken'

Op zaterdag 2 april gaan we vanaf 13.00 uur bij het wachthuisje aan de slag om voor de amfibieën en eendjes van ons tuinpark 'paddentrappetjes' te maken. Alle tuinders, groot en klein die met een hamer en spijkers kunnen omgaan, zijn welkom om er eentje te maken (vanaf 9 jaar).

lees meer

25-02-2016: Nieuwsbrief IVN Amsterdam

Maart is de maand waarin de lente officieel begint, zowel astronomisch als meteorologisch. Het is de maand waarin de klok wordt verzet van winter- naar zomertijd. Langere dagen en meer licht, daar knappen niet alleen wij mensen van op. Overal komt de natuur tot leven. Trekvogels komen terug uit het zuiden en voorjaarsbloeiers kleuren onze Amsterdamse tuinen en parken. De hommelkoningin zoekt een goede plek voor haar nest, kleine vos en dagpauwoog laten zich weer zien. Niet alleen futen en ooievaars maken elkaar het hof, ook gewone pad en bruine kikker hebben de lente in hun kop! Ga mee naar buiten en laat je verrassen door het nieuwe voorjaar.

lees meer

15-02-2016: Het voorterrein in opbouw

De werkzaamheden begonnen op maandag 15 februari in alle stilte op De Eendracht. Om 6.35 uur stond de grote afvalcontainer al op het terrein. Om 7.00 uur stond de koffie klaar voor de aankomende troepen. De stemming was goed en er was een aardig groepje hulpvaardige tuinders op deze zonnige dag verzameld.

lees meer

09-02-2016: Toegang tuinpark een hele dag afgesloten

Aanstaande maandag (15-feb) zal vanaf 09.30 uur de hoofdtoegang tot het tuinpark aan de Joris van den Berghweg volledig zijn afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de buitenhekken bovenop de toegangsdam. Het tuinpark is dan niet toegankelijk met de auto. De grond onder de buitenhekken wordt versterkt met betonplaten, zodat de buitenhekken weer solide staan. Dit zal waarschijnlijk tot het einde van de middag duren.

lees meer

08-02-2016: Bestuurszitting op een andere tijd

In het tuinseizoen (april t/m oktober) is er op iedere eerste dinsdag van de maand zitting van het bestuur en de bouwcommissie. Belangrijk om te weten: de zitting vindt vanaf dit seizoen plaats van 19.00 tot 20.00 uur in het bestuursgebouw.

lees meer

06-02-2016: Tuinwinkel weer open!

Vanaf vandaag is de tuinwinkel weer open op zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur. De afgelopen tijd is de winkelruimte geverfd en er zijn nieuwe ramen geplaatst. Het ziet er weer heel fris en netjes uit.

lees meer

30-01-2016: Buitenhek loopt weer als een zonnetje

Gisteren zijn de elektrische draaipoorten gerepareerd. De poorten waren al enige tijd naar binnen gezakt en sleepten aan. De staander werd uitgegraven en recht gezet met de kraan. De schoren werden aangebracht en de buizen in de grond werden aangestort met sneldrogend cement. Aan het slot werd de betonaanslag in de grond opnieuw afgesteld.

lees meer

29 jan 2016: Winterploeg zaterdag 30-jan gecanceld

Vanwege de slechte weersvoorspellingen heeft de tuincommissie besloten om morgen (zaterdag 30 jan 2016) geen werkzaamheden uit te voeren ten behoeve van het onderhoud van het algemeen groen. De winterploeg is afgebeld.

lees meer

25-01-2016: Gepland herstelwerk aan buitenhek

Vrijdag 29 januari komt HERAS tussen 9.00 en 15.00 uur een reparatie aan de elektrische draaipoorten uitvoeren. De werkzaamheden zullen mogelijk enige hinder opleveren voor de toegang tot het tuinpark. De inschatting is dat de werkzaamheden ongeveer vier uur in beslag zullen nemen.

lees meer

23-01-2016: Winterploeg weer van start voor laatste reeks werkbeurten

Vandaag is de winterploeg onder het bezielende toezicht van Fridtjof weer van start gegaan. Het was de eerste keer in het nieuwe jaar en er werd gewerkt aan onderhouds- en snoeiwerkzaamheden op de Graswal. Komende tijd staan nog diverse werkzaamheden gepland, ter voorbereiding van het komende tuinseizoen.

lees meer

dec 2015: Brandweer sleutelbuis vernieuwd

De noodhulpdiensten van de politie, brandweer en ambulance kunnen bij noodgevallen het tuinpark weer op, ook als ze voor een dicht hek staan. In de paal bij de ingang is een nieuwe sleutelbuis geplaatst, waaruit de brandweer een sleutel kan pakken, zodat ze ten alle tijden het tuinpark op kunnen. Wel zo veilig!

lees meer

nov 2015: Bart Specken twittert over De Eendracht

lees meer

okt 2015: Bericht van de BVV

Op maandag 19 oktober 2015 heeft de Bond van Volkstuinders bericht gekregen van de Belastingdienst, kantoor Amsterdam.
Dit als antwoord op het verzoek van de Bond aan de Belastingdienst om een formeel standpunt inzake haar mogelijke BTW-plicht in te nemen.

De Belastingdienst acht de Bond van Volkstuinders BTW-plichtig.

lees meer

jul 2015: Tuinder George filmt een jonge ransuil

Een jonge ransuil zit in de boom en kijkt om zich heen. Prachtig om te zien hoe indringend hij even met zijn oranje ogen in de camera kijkt! Gefilmd in Volkstuinpark De Eendracht in Amsterdam door George van Lente (T158).

lees meer