Actueel

Corona virus

Update: 02-04-2020 

Beste tuinder, 

Hierbij de recentste coronamededelingen van de Bond van Volkstuinders.
Voor ons tuinpark gelden de volgende mededelingen:

  • De winkel gaat elke zaterdag open van 10.30 tot 11.30 voor het kopen van alle artikelen die buiten de winkel zijn opgeslagen zoals gas, aarde, zand, boomschors e.d. U kunt uitsluitend per pin betalen.
lees meer

Boek 'Twaalf maanden BLOEMEN PLUKKEN in eigen tuin'

       Cover boek Twaalf maanden BLOEMEN PLUKKEN in eigen tuin

 

Als volkstuinder van Buytentwist in Overveen en ook als medeoprichter en 'bloemenbaas' van het Landje van De Boer heb ik onlangs het boek geschreven:

'Twaalf maanden BLOEMEN PLUKKEN in eigen tuin' .

Dit boek is bedoeld als handboek voor het ontwikkelen van je eigen pluktuin. Mijn motivatie hiertoe is vooral gebaseerd op mijn gedrevenheid om mensen aan te moedigen hun eigen bloemen te kweken. Voor biologisch voedsel is gelukkig ruime belangstelling maar de aandacht voor en het aanbod van biologische bloemen en planten is echter zeer beperkt terwijl de ‘bloemenindustrie’ een mega grote vervuiler is!!

lees meer

Boek 'Volkstuinverhalen'

 

Volkstuinieren, je lust en je leven

Hallo volkstuinbestuur,

De bollen komen op, de bomen lopen uit, het tuinseizoen breekt aan! Wij, Marieke de Geus en Suzanne de Boer, volkstuinieren op Amstelglorie en zijn de afgelopen weken al een paar keer op onze tuinen geweest. Want hebben de vogels nog wel genoeg voer?

lees meer

Nieuwsbrief september 2019

Beste tuinders,

Het seizoen loopt ten einde maar we genieten nu nog van een paar mooie dagen , die u vast op de tuin wilt doorbrengen. Wat u beslist even moet weten is het volgende: Voorgaande jaren liepen de tuinbeurten door tot in oktober, maar dat is met ingang van deze zomer veranderd. Dat betekent dat de laatste tuinbeurt al weer op zaterdag 28 september plaats vindt. Heeft u nog niet alle 24 uren gemaakt, dan heeft u dus nog tot en met 28 september de tijd om uurtjes te maken. Voor het organiseren van de tuinbeurten en alles wat daar bij komt kijken , zoeken wij uitbreiding van het bestuur.

lees meer

Nieuwsbrief juni - juli 2019

Beste tuinders,

Het is weer tijd voor een Nieuwsbrief , want er is weer een hoop te vertellen.

De nieuwe werkwijze van tuinbeurten , waarbij u zelf kunt kiezen wanneer u de tuinbeurt doet, mits u zich houdt aan 4 beurten vóór en 4 beurten na 1 juli, is een groot succes.

Het seizoen is allang begonnen en we genieten nu van veel regen ( goed voor de plantjes en de grondwaterstand) met gelukkig ook af en toe een zonnetje tussendoor.

lees meer