Kennismakingsbijeenkomst

Welkom belangstellende! We vinden het heel leuk dat je interesse hebt in ons aanbod van beschikbare volkstuinen op De Eendracht, en helpen je graag verder op weg.

Stap 1: Schrijf je in bij de Bond van Volkstuinders!
Voordat je in aanmerking komt voor een volkstuin moet je ingeschreven staan bij de Bond van Volkstuinders. Je kunt je inschrijven via de website van de Bond.

Stap 2: Kom kennis maken en zet jezelf op de wachtlijst!

Zodra je bent ingeschreven bij de Bond van Volkstuinders kun je een afspraak maken voor het bijwonen van een kennismakingsbijeenkomst op ons volkstuinpark. Tijdens het tuinseizoen van april tot oktober organiseren we elke derde zaterdag van de maand een kennismakingsbijeenkomst, van 11.00 tot ongeveer 12.30 uur. Je kunt je voor deze kennismakingsbijeenkomsten inschrijven door een mail te sturen naar overdrachten@volkstuinpark-de-eendracht.nl, met daarin je lidmaatschapsnummer van de Bond van Volkstuinders. Doordat er soms veel aanmeldingen zijn kun je niet altijd meteen bij de eerstvolgende bijeenkomst aanwezig zijn, we werken daarom met een wachtlijst. Zodra je in aanmerking komt voor een kennismaking sturen wij je een uitnodiging per email waarin ook de overschrijvingsgegevens voor het inschrijfgeld van €20,00 staan. Er is dus
geen vrije inloopmogelijkheid bij de bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over de vereniging en de procedure van aankoop. Aan het einde van de bijeenkomst is er een mogelijkheid om je op de wachtlijst van De Eendracht in te schrijven. De kennismakingsbijeenkomsten vinden plaats op 20 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli,
17 augustus en 21 september 2024.

Stap 3: Zie je een tuintje dat je leuk vindt? Laat het dan weten!
Als er een tuin beschikbaar komt, dan wordt die aangeboden door een poster in het raam van de bestuurskamer op Volkstuinpark de Eendracht en via de website op deze link gedurende 14 dagen. In die tijd kun je aangeven dat je voor deze tuin in aanmerking wilt komen door een mail te sturen naar overdrachten@volkstuinpark-de-eendracht.nl met daarin het tuinnummer, de datum van de kennismakingsbijeenkomst die je hebt bijgewoond en je lidmaatschapsnummer. De drie personen die het langst op de wachtlijst van de Eendracht staan krijgen van ons de contactgegevens van de eigenaar van deze tuin om de tuin en het huisje te bezichtigen. Wil je de tuin en het huisje overnemen voor de genoemde vaste prijs? Dan kun je met de vertrekkende tuinder rechtstreeks overleggen over de kosten van overname van bijvoorbeeld zonnepanelen, geiser, gereedschap en dergelijke. Overnemen van deze spullen kan, maar hoeft niet. Mochten alle drie de kandidaten graag de tuin hebben dan gaat deze naar degene met de langste tijd op de wachtlijst van de Eendracht.

Stap 4: Sluit de koop via het afdelingsbestuur en je bent tuinder!
De overdracht verloopt altijd via het afdelingsbestuur, niet rechtstreeks via de verkopende tuinder. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je uitgelegd waarom dit zo geregeld is. Op het moment dat je de sleutels in handen hebt, kun je direct aan de slag in je volkstuin. Deze is dan van jou, en we wensen je heel veel tuinplezier!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren