Kennismakingsbijeenkomst

Welkom belangstellende! We vinden het een eer dat je interesse hebt in ons aanbod van beschikbare volkstuinen op De Eendracht, en helpen je graag verder op weg.

Stap 1: Schrijf je in bij de Bond van Volkstuinders!
Voordat je in aanmerking komt voor een volkstuin moet je ingeschreven staan bij de Bond van Volkstuinders. Je kunt je inschrijven via de website van de Bond.

Stap 2: Kom kennis maken en zet jezelf op de wachtlijst!
Zodra je bent ingeschreven bij de Bond van Volkstuinders kun je een afspraak maken voor een kennismakingsbijeenkomst op ons volkstuinpark. Gedurende het tuinseizoen organiseren we elke derde zaterdag van de maand een kennismakingsbijeenkomst, van 11.00 tot ongeveer 12.30 uur (er is geen inloopmogelijkheid). Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over de vereniging en de procedure van aankoop. En we zijn ook heel nieuwsgierig naar jouw motivatie voor een volkstuin en wat je eventueel zou willen betekenen voor de vereniging. Aan het einde van de bijeenkomst is er een mogelijkheid om je op de wachtlijst van De Eendracht in te schrijven. Hiervoor hebben we jouw bewijs van inschrijving (met lidmaatschapsnummer) van de Bond van Volkstuinders nodig en willen we je geldige identiteitsbewijs zien.

Stap 3: Heb je een GO? Spreek een mooie prijs af met de verkoper!
Zodra je eerste kandidaat bent op de wachtlijst van de volkstuin waar je voorkeur naar uitgaat, krijg je van ons de contactgegevens van de eigenaar van deze tuin en mag je in onderhandeling gaan over de koopprijs van het tuinhuis.

Stap 4: Sluit de koop via het afdelingsbestuur en je bent tuinder!
De overdracht verloopt altijd via het afdelingsbestuur, niet rechtstreeks via de verkopende tuinder. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je uitgelegd waarom dit zo geregeld is. Op het moment dat je de sleutels in handen hebt, kun je direct aan de slag in je volkstuin.

De kennismakingsbijeenkomsten voor 2021 .. mits de coronavoorschriften het toelaten!
Elke 3e zaterdag van de maand: 17 april, 15 mei, 19 juni, 17 juni, 21 augustus, 18 september en 16 oktober.

De laatste kennismakingsbijeenkomsten van 2020 konden helaas niet doorgaan i.v.m. het toenemende besmettingsgevaar van het Corona virus. Wanneer er weer een start gemaakt wordt met de kennismakingsbijeenkomsten zal dit mogelijk per zoommeeting plaatsvinden. Is uw belangstelling voor ons tuinpark dusdanig groot dan vragen wij u, vooraf, een inschrijfgeld van € 20,00 over te maken. Voor de overschrijvingsgegevens stuurt u een mail naar overdrachten@volkstuinpark-de-eendracht.nl. Zij zullen u informeren zodra het inschrijfgeld binnen is gekomen. Daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk een link naar de zoommeeting en wordt u op de wachtlijst geplaatst. BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren