Kennismakingsbijeenkomst

Welkom belangstellende! We vinden het een eer dat je interesse hebt in ons aanbod van beschikbare volkstuinen op De Eendracht, en helpen je graag verder op weg.

Stap 1: Schrijf je in bij de Bond van Volkstuinders!
Voordat je in aanmerking komt voor een volkstuin moet je ingeschreven staan bij de Bond van Volkstuinders. Je kunt je inschrijven via de website van de Bond.

Stap 2: Kom kennis maken en zet jezelf op de wachtlijst!
Zodra je bent ingeschreven bij de Bond van Volkstuinders kun je een afspraak maken voor een kennismakingsbijeenkomst op ons volkstuinpark. Gedurende het tuinseizoen organiseren we elke derde zaterdag van de maand een kennismakingsbijeenkomst, van 11.00 tot ongeveer 12.30 uur (er is geen inloopmogelijkheid). Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over de vereniging en de procedure van aankoop. En we zijn ook heel nieuwsgierig naar jouw motivatie voor een volkstuin en wat je eventueel zou willen betekenen voor de vereniging. Aan het einde van de bijeenkomst is er een mogelijkheid om je op de wachtlijst van De Eendracht in te schrijven. Hiervoor hebben we jouw bewijs van inschrijving (met lidmaatschapsnummer) van de Bond van Volkstuinders nodig en willen we je geldige identiteitsbewijs zien.

Stap 3: Heb je een GO? Spreek een mooie prijs af met de verkoper!
Zodra je eerste kandidaat bent op de wachtlijst van de volkstuin waar je voorkeur naar uitgaat, krijg je van ons de contactgegevens van de eigenaar van deze tuin en mag je in onderhandeling gaan over de koopprijs van het tuinhuis.

Stap 4: Sluit de koop via het afdelingsbestuur en je bent tuinder!
De overdracht verloopt altijd via het afdelingsbestuur, niet rechtstreeks via de verkopende tuinder. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je uitgelegd waarom dit zo geregeld is. Op het moment dat je de sleutels in handen hebt, kun je direct aan de slag in je volkstuin.

De kennismakingsbijeenkomsten voor 2020 staan gepland op:
De laatste kennismakingsbijeenkomsten van dit jaar op 19 september en 17 oktober kunnen helaas niet doorgaan i.v.m. het weer toenemende besmettingsgevaar van het Corona virus. Zodra u zich weer kunt aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomsten zullen wij dit op deze plek van onze internetsite bekend maken. Vanwege de vele aanmeldingen en de onzekere tijden is het voor ons helaas onwerkbaar u nu al op een lijst te plaatsen.
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren