Volkstuinparken

Klik op onderstaande rubrieken om de gewenste informatie te verkrijgen.

Informatieve groene websites

 • http://kleur-tuin.startpagina.nl/
  Een startpagina met onderwerpen als: instructiefilms buxus stekken en bodemonderzoek, tuinen ontwerpen, historie van diverse tuinen en vijf eeuwen tuingeschiedenis, kleuren en planten kiezen, onderhoud met een tuinkalender en tuintips. 
 • http://www.neerlandstuin.nl/
  Een goede informatieve site over het totale tuingebeuren met items als: snoeien, bodem & grond en ziekten & plagen.
 • www.plantago.nl/plantindex/index.htm
  Veel planten op alfabetische volgorde, te vinden op hun Nederlandse of Latijnse namen. Ook worden de kwekerijen vermeld waar ze te verkrijgen zijn. Van alle planten zijn foto's te zien.
 • http://www.plantaardig.com/
  Een site over de teelt van groenten met praktische tips, informatie over vruchtafwisseling, grondeisen, bemesting, zaaien en planten, en een teeltschema van 92 groenten. Erg informatief.
 • http://www.vogelbescherming.nl/
  Vanzelfsprekend een verwijzing naar de vogelbescherming. Met daarin: vogels kijken, vogels herkennen, vogels helpen, vogels beschermen. Hoe richt je je tuin vogelvriendelijk in? 
 • http://www.vlindernet.nl/
  Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek.

Voor de liefhebbers: check deze groene apps!

Leuke groene apps voor je smartphone. Maar let wel op: vergeet je phone niet ergens tussen de struiken nadat je dat ene plantje hebt opgezocht! Weet jij ook nog een paar geinige groene apps? Laat het ons weten via: redactie@volkstuinpark-de-eendracht.nl.

 • MijnTuinApp
  Met de gratis MijnTuinApp kun je vanaf nu van overal jouw MijnTuin-account opvolgen en up-to-date houden. Je ziet er de laatste berichten en reacties, je krijgt het overzicht van planten in je tuin en tevens de tuintaken en het volledige plantenoverzicht is beschikbaar op jouw mobiele telefoon. Ook benieuwd? Download snel de gratis MijnTuin Applicatie voor jouw toestel.
 • MijnTuin QRScanner (iPhone)
  De MijnTuin QR-scanner app helpt je om informatie op te zoeken over planten die in je tuin staan. Met behulp van een QR-Code kun je snel gedetailleerde informatie van de website MijnTuin.org ophalen over je planten.
 • Plantifier App (iPhone) of Plantifier App (Android)
  Met Plantifier kun je supereenvoudig en gratis tuinplanten laten identificeren door leden van MijnTuin.org. Upload een foto van de 'onbekende' plant via de Plantifier App en de leden van de MijnTuin.org community helpen je snel om de plant te identificeren. En als wederdienst kun je -lekker lui én mindful vanuit je tuinstoel- de tuinplanten van andere leden identificeren.
 • BASF Onkruiden App
  Weten met welke onkruiden je te maken hebt is belangrijk om ze op de juiste manier te bestrijden. Daarom ontwikkelde BASF een handige app. In de app worden bijna 400 foto´s weergegeven van 124 onkruiden. Zowel grassen als breedbladige onkruiden. Niet alleen gangbare, maar ook minder bekende onkruiden krijgen aandacht. Naast de foto´s kan ook informatie gevonden worden over uiterlijke kenmerken, de groeiomstandigheden en de plaats waar ze voorkomen.
 • En nog vijf 'onmisbare' apps voor je tuin