Tuinwinkel

De winkel van de Inkoopcommissie is een veel bezochte plek op ons park. We hebben veel producten in ons assortiment en kopen die zoveel mogelijk in bij de groothandel. Omdat we maar een klein percentage (gemiddeld 10%) op de inkoopprijs zetten, zijn wij vrijwel steeds goedkoper dan reguliere winkels. Overigens gaat wat er aan winst gemaakt wordt direct weer terug naar De Eendracht. We werken als vrijwilligers met een team van 6 mensen, en je kunt ons bereiken via winkel@volkstuinpark-de-eendracht.nl.

Onze producten
Buiten staat de voorraad gasflessen opgeslagen en binnen staan producten die met propaangas te maken hebben; zoals gasslangen, koperen leidingen, aansluitmateriaal, gaskranen, drukreduceerventielen.

Er zijn diverse soorten aarde en potgrond, compost, turfmolm, boomschors (voor bijvoorbeeld padenaanleg), boompalen, slootpalen en slootplanken. Een heel assortiment van plantenvoeding en compoststarters, en ook kalk en specifieke stoffen voor rozen, gras, hortensia’s en druiven.

Er zijn twee soorten zand; het goedkope slappe zand en het iets duurdere scherpe zand dat vaak gebruikt wordt om harde grond wat losser te maken, samen met turfmolm bijvoorbeeld. Als je zelf stapelmuurtjes bouwt, vergeet dan niet (in de horizontale lagen) een beetje scherp zand te strooien zodat de boel niet gaat schuiven. Scherp zand is afkomstig uit de bovenloop van rivieren en is in de winkel verkrijgbaar.

We hebben een aantal kant-en-klare (en mooi uitgevoerde) insectenhotels in verschillende maten en prijzen en voor diverse soorten insecten, zoals een vlinderkast, een kast voor lieveheersbeestjes, enkele kasten voor bijen en combinaties ervan. Verder verkopen we zadenmengsels die voor bijen aantrekkelijk zijn, of voor lieveheersbeestjes (tegen luizen bijvoorbeeld).

Ook tuingereedschap zoals snoeischaar, bloemenschaartje, heggenschaar, moskrabber, schoffel en ook een kruiwagen kunt u bij ons kopen.

Van het merk Ecover uit België hebben we een mooie lijn producten met onder andere shampoo, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, en alles geheel onschadelijk voor het milieu van uw tuin. Om uw septic tank te onderhouden hebben we een enzymenproduct in het assortiment.

De prijzen
In de winkel staan 540 producten en die kunnen wel eens van prijs veranderen. Om u een idee te geven, kunt u een selectie van veel verkochte producten op de prijslijst bekijken (binnenkort weer online).

De openingstijden  
In het tuinseizoen (april t/m september):  
Woensdag  19.00 - 20.00 uur
Zaterdag   10.30 - 11.30 uur
wegens omstandigheden is de winkel tot het einde van het seizoen niet meer tot 12:30 uur open
   
In het winterseizoen (oktober t/m maart):  
Zaterdag 10.30 - 12.30 uur
   
Winterstop (januari & december):
 
Hele week Gesloten
   
Onze bezorgservice  
Bezorgtijden (februari t/m november):        
Woensdag 19.00 - 20.00 uur
Zaterdag 12.30 - 15.00 uur
De tractor bezorgt niet tijdens
schoolvakanties en officiële feestdagen.
 


Pinbetaling, graag!