15-02-2016: Het voorterrein in opbouw

De werkzaamheden begonnen op maandag 15 februari in alle stilte op De Eendracht. Om 6.35 uur stond de grote afvalcontainer al op het terrein. Om 7.00 uur stond de koffie klaar voor de aankomende troepen. De stemming was goed en er was een aardig groepje hulpvaardige tuinders op deze zonnige dag verzameld.

En wat is er veel gedaan in één dag. De vloer van het buitenhek is geplaatst. En de plek van de groencontainer is met geweldige precisie ingericht. Het leek net of onze specialist op het kraantje met een nagelschaartje bezig was. Met liefde voor het vak, heel duidelijk.

Tussen de middag tijdens de lunch was maar duidelijk dat jaren ervaring weer de nodige knusheid bracht. Toen weer aan de slag. Aansporing was niet nodig, ongelofelijk wat een inzet! Ook voor de nog bruikbare planten langs de leibomen is een herbestemming elders gevonden.

De nieuwe plek van alle kunststof afvalbakken wordt druk aan gewerkt. Ook de nieuwe kruiwagenplaats begint vorm te krijgen, knippen, scheren, verkassen en branden. De ‘zwervende’ kruiwagens staan al op die plek. Dit was dag 1 van de behandeling op het voorterrein en ging ieder rozig naar huis.